Kuratorer Step 2026!

Nästa upplaga av Step går av stapeln den 4–11 mars 2026. Vi har nu den stora glädjen att presentera våra tre konstnärliga kuratorer som kommer att göra urvalet till den kommande upplagan av festivalen!

Gabrielle Haga
Gabrielle Haga har sedan 2016 arbetat som senior rådgivare på Scenekunstbruket, en nationell förmedlare av professionell scenkonst för barn och unga i Norge. Scenekunstbruket arrangerar årligen Showbox, som är Norges största scenkonstfestival för den unga publiken. Gabrielle arbetar med konstnärlig utveckling, kulturpolitik och internationella samarbetsprojekt som ska stärka scenkonstfältet både nationellt och internationellt.

Annika Ostwald
Annika arbetar som verksamhets- och konstnärlig ledare för Region Hallands danssatsning Rum för Dans, och har tidigare jobbat internationellt som projektledare och dansproducent, bland annat många år i Norge med Alan Lucien Øyen och hans kompani winter guests. Sedan 2018 har hon sin bas i Sverige och arbetar även som mentor, senior advisor och producent, bland annat med produktioner för barn och unga.

Fiona Ferguson
Det här blir tredje gången gillt för Fiona, som också har varit med som konstnärlig kurator för festivalerna både 2022 och 2024. Fiona arbetar som kreativ utvecklingschef för Edinburgh International Children’s Festival, där hon bland annat initierar och driver konstnärliga utvecklingsprogram och internationella satsningar.

Kort sagt – tre helt fantastiska personer som vi vet kommer att göra ett urval som är inbjudande, inkluderande, varierat, överraskande och utmanande!

Urvalet kommer att presenteras för våra regionala samarbetsparter i slutet av januari 2025, och med ett slutgiltigt urval klart den sista april. Det är mycket som ska falla på plats längs vägen, men det känns fantastiskt fint att vara igång igen!